Wanneer kun je overstappen van zorgverzekeraar?

Dit jaar hebben zorgverzekeraars tot en met 12 november de tijd om hun premies bekend te maken voor het volgende jaar. Naast de premie voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen maken zij ook de nieuwe polisvoorwaarden bekend.

Het kan dus zijn dat jouw huidige verzekering volgend jaar niet meer hetzelfde biedt. De basisverzekering is afhankelijk van wettelijke wijzigingen en de aanvullende verzekeringen worden jaarlijks aangepast door de zorgverzekeraar zelf.

Overstappen is in veel gevallen voordelig. Niet alleen de premie kan verschillen maar ook jouw situatie kan wijzigen. Zo kun je het ene jaar meer behoefte hebben aan fysiotherapie of een vergoeding van tandartskosten dan het andere jaar.

Overstappen kan tot 1 januari. Hiervoor moet je voor 1 januari hebben opgezegd bij jouw huidige zorgverzekeraar en moet je voor 1 februari hebben aangemeld bij de nieuwe zorgverzekeraar. Wanneer je je voor 1 februari hebt aangemeld, dan gaat de zorgverzekering met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Klik bovenaan de pagina op zorgverzekeraars voor een overzicht van alle zorgverzekeraars.